تبلیغات
شهر سلامتی - شیر مادر چیزی بیشتر از یك غذا
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

نقش نیایش در سلامت و آرامش روان

Image 1

یکی از مهم ترین مسائل دین مبین اسلام توجه به بهداشت جسمانی و روانی است. از دیدگاه آموزه های دینی هیچ انسانی حق ندارد که با انجام کارهای زیان آور و روی آوردن به امور ناشایست، به سلامت جسم و روان خود آسیب وارد کند و یا خود را در معرض هلاکت و نابودی قرار دهد. قرآن کریم در این زمینه می فرماید: «...لاتلقوا بایدیکم الی التّهلکة...؛(1) با دستان خود، خویشتن را به هلاکت نیندازید...».

ادامه مطلب »

مسواك زدن در بیان گهربار ائمه معصومین

Image 1


نبى گرامى اسلام حضرت محمَّد (صلى الله علیه و آله ) وائمه : از فرزندانش روشهاى مختلف در دعوت كردن به التزام به مسواك فرموده اند و ما در اینجا اشاره مى كنیم به اینكه پیامبر و اهل بیت معصومین : عملاً به مسواك التزام داشتند و عمل آنان براى ما سنّت است و ما باید از ایشان پیروى كرده و به وسیله آنان راهنمایى شویم چه از نظر اعمال و چه از نظر گفتار.

ادامه مطلب »

نگرشی ژرف به بیماری چاقی و درمان آن

Image 3


این روزها روش های متنوع و رنگارنگی برای درمان چاقی پیشنهاد می شود اما بسیاری از آنها به جای اینکه برای فرد سودمند باشند و باعث ارتقای سلامت وی شوند ، برای او زیانبارند . در این مقاله به چند روش کاهش وزن اشاره می شود اما این بدان معنا نیست که همه آنها را تایید می کنیم بلکه هدفمان فقط آشنایی با آنهاست .

ادامه مطلب »

پیام های پیشگیری سوء مصرف مواد

Image 4


تبلیغات قاچاقچیان در مورد روانگردانها: اعتیادآور نیستند، شادی آورند و حافظه را تقویت می‌کنند. • والدین گرامی: درباره اعتیاد و خطرهای آن صریح و بی پرده با نوجوان خود حرف بزنید. • اعتیاد بسیار نزدیک است، فرزند ما نیز در خطر است. در این باره فکر کنید.

ادامه مطلب »

  • نقش نیایش در سلامت و آرامش روان

    نقش نیایش در سلامت و آرامش روان

  • مسواك زدن در بیان گهربار ائمه معصومین

    مسواك زدن در بیان گهربار ائمه معصومین

  • نگرشی ژرف به بیماری چاقی و درمان آن

    نگرشی ژرف به بیماری چاقی و درمان آن

  • پیام های پیشگیری سوء مصرف مواد

    پیام های پیشگیری سوء مصرف مواد

قبلی
بعدی

شیر مادر چیزی بیشتر از یك غذا

دیدگاه ها : نظرات

Www.Salamat-City.MihanBlog.Com - وبلاگ شهر سلامتیچند ماهی بود كه پرلا حامله بود، اما دو سه ماه قبل از زمان تولد فرزندش به خاطر عارضه پری ـ ‌اكلامپسیا در بیمارستان بستری شد. پری ـ اكلامپسیا نوعی اختلال است كه سبب تغییرات سریع در فشار خون شده و سلامت زن باردار را به خطر می‌اندازد.

یك هفته بعد، پزشكان مجبور شدند نوزاد را از طریق سزارین و 13 هفته زودتر به دنیا آورند. پس از گذشت 2 ماه، سلیا 1.8 كیلوگرم وزن داشت و در اتاقك شیشه‌ای بیمارستان اطفال دانشگاه كالیفرنیا نگهداری می‌شد. بخت با سلیا یار بود كه در بیمارستان آموزشی با امكانات پیشرفته برای مراقبت از نوزادان متولد شده بود.

نوزادان زودرس با مشكلات بالقوه عدیده‌ای روبه‌رو هستند كه از آنها می‌توان به انتروكولیت نكروزان (necrotizing enterocolitis) اشاره كرد كه در آن، دیواره روده آسیب می‌بیند و باكتری‌ها وارد آن می‌شوند، حدود یك چهارم نوزادانی كه به این بیماری مبتلا می‌شوند، جان خود را از دست می‌دهند و آنهایی هم كه زنده می‌مانند، تا سال‌ها از مشكلات عصب شناختی رنج خواهند برد.

دكتر مارك آندروود كه یكی از متخصصان اطفال در این بیمارستان است، در جستجوی یافتن نوعی درمان برای این بیماری است. تمركز اصلی او بر خلاف دیگران، نه بر دارو كه بر رژیم غذایی است.

دكتر آندروود بر این باور است با دادن معجونی از بروبوتیك‌ها (باكتری‌های سالم) و پری‌بوتیك‌ها (غذایی كه آن باكتری‌ها مصرف می‌كنند) می‌توان جلوی بسیاری از موارد انتروكولیت نكروزان را گرفت. او بشدت مجذوب تاثیرات غذای فوق‌العاده و یكتایی است كه در این میان وجود دارد و این غذا چیزی نیست جز شیر مادر.

بروس جرمن، شیمیدان دانشگاه كالیفرنیا می‌گوید: شیر یك پیشگیری‌كننده فوق‌العاده از بیماری‌ها و بهبوددهنده عملكرد بدن است. ما انسان‌ها با درك چگونگی عملكرد مواد مختلف موجود در شیر مادر، می‌توانیم در هر سن و سالی از فواید آن بهره‌مند شویم. یكی از كاركردهای مهم شیر مادر در نوزادان عبارت است از پیشگیری از بیماری‌های نوزادان و بهبود بخشی سیستم ایمنی از طریق ایجاد نوعی تعادل در باكتری‌های موجود در روده و سایر قسمت‌های بدن.

بسیاری از پژوهشگران اكنون بر این باورند كه شیردهی نوعی انطباق حفاظتی (و نه فقط تغذیه‌ای) تكامل یافته است.

وضعیت سلیا را در نظر بگیرید. با این‌كه در بیمارستانی با پیشرفته ترین تجهیزات نگهداری می‌شود، باز هم در معرض خطرات مختلف قرار دارد.

جنین در برابر باكتری‌ها بسیار آسیب‌پذیر است، زیرا تا قبل از تولد چندان در معرض ذرات بیماری‌زا یا سایر میكروب‌ها نبوده است.

نوزاد پس از تولد، از چند طریق در معرض میكروب‌های مختلف قرار می‌گیرد: ابتدا از قرار گرفتن در مجرای زایش كه سرشار از انواع باكتری است، سپس از طریق قرار گرفتن در آغوش مادر كه در حال ایده‌آل با شیردهی در همان اول همراه است.

میكروب‌های خوب و بد بتدریج وارد بدن نوزاد می‌شوند و سیستم ایمنی بدن نوزاد، آنها را شناسایی می‌كنند، اما برای سلیا كه با سزارین به دنیا آمده بود و در اتاقكی مجزا نگهداری می‌شد، اكثر باكتری‌ها را می‌بایست نه از مادرش بلكه از بیمارستان به دست می‌آورد.

از آنجا كه هنوز سنش برای مصرف شیر مادر مناسب نیست، از نوع خاصی غذا استفاده می‌كند كه عبارت است از ویتامین مایع و چند قطره از شیر مادرش. این غذا به وسیله یك سوند از طریق بند ناف به بدن نوزاد منتقل می‌شود.

برخی پژوهشگران از جمله دكتر آندروود بر این باورند كه این نوع تغذیه، سبب بیمار كردن نوزادان می‌شود. برای نوزادان زودرس، عفونت‌ بسیار سریع و شدید پدیدار می‌شود، ولی احتمال ابتلای نوزادانی كه از شیر مادر تغذیه می‌كنند به انتروكولیت نكروزان، 50 درصد كمتر از آنهایی است كه از شیر مادر محروم هستند.

این آمارها سبب شد دكتر آندروود و همكارانش بیشتر به بررسی شیر مادر روی آورند. یافته‌های آنان ممكن است نه فقط برای نوزادان كه برای همه انسان‌ها در هر سنی مهم و تاثیر گذار باشد.

متاسفانه تا همین اواخر، پژوهشگران توجه چندانی به شیر مادر نمی‌كردند. دلیل این بی‌توجهی نیز این بود كه در كشورهای توسعه یافته، نوزادان می‌توانند بدون شیر مادر بزرگ شوند.

بسیاری از پزشكان و پژوهشگران سال‌ها فكر می‌كردند شیر مادر فقط از نظر تغذیه‌ای دارای اهمیت است و به این ترتیب می‌توان شیر خشك را جایگزین كرد. امروزه فقط در ایالات متحده صنعت شیرخشك‌سازی برای نوزادان درآمدی بالغ بر سه و نیم میلیارد دلار دارد.

متاسفانه هزینه‌های پژوهشی مصرف شده برای بهبود كارایی صنعت لبنیات بسیار بیشتر از هزینه اختصاص یافته برای بررسی و مطالعه در مورد شیر مادر بوده، اما در این میان، اوضاع كم‌كم به سود شیر مادر در حال تغییر است.

یكی از كسانی كه متوجه اهمیت بیشتر شیر مادر شد، پژوهشگر تغذیه به نام بروس جرمن بود. چند سال پیش بود كه پرسشی مهم ذهن پروفسور جرمن را به خود مشغول كرد: «كدام غذاست كه برای سلامت انسان، بیشترین فایده را دارد؟» كه البته جوابش به این پرسش، «شیر» بود.

پروفسور جرمن به بررسی پژوهش‌های سایر دانشمندان درباره شیر مادر پرداخت.

وی مشاهده كرد برخی پژوهشگران، شیر مادر را عاملی برای رفع علل بیماری‌زا و حتی آن را ضد التهاب و تقویت‌كننده سلول‌های ایمنی نوزاد می‌دانند، اما این پژوهشگران نتوانسته بودند به ساز و كار این مساله پی ببرند.

اگر فقط می‌شد نحوه انجام این امور را مشخص كرد و موادی كه این تاثیرات مثبت را داشتند، شناسایی كرد و به تولید انبوه رساند، امكان تولید موادی برای درمان بیماری‌های مختلف ـ از اسهال گرفته تا سرطان و ایدز ـ فراهم می‌شد.

یك دسته خاص از مواد موجود در شیر مادر، توجه پروفسور جرمن را بیشتر به خود جذب كرد. این دسته از مواد اولیگوساكاریدها نام دارند. این نوع مولكول‌های قندی كه جزو اصلی ترین مواد جامد موجود در شیر هستند، قابل هضم نیستند.

پرسشی كه در این میان مطرح می‌شود، این است كه اگر این مواد قابل هضم نیستند، دلیل حضور گسترده آنها در شیر چیست؟ وی حدس می‌زد پاسخ این پرسش، میكروب‌های موجود در بدن باشد.

اگر این مولكول‌ها برای بدن ما نقش تغذیه گر داشته باشند، شاید وظیفه تغذیه رسانی به میكروب‌هایی را دارند كه موجب بهبود سلامت ما می‌شوند.

به این صورت بود كه پروفسور جرمن، گروهی پژوهشی از شیمیدانان و زیست‌شناسان مولكولی تشكیل داد تا اولیگوساكاریدها را از شیر گرفته و تاثیر آنها را روی باكتری‌های مختلف مورد بررسی قرار دهند.

تاكنون پژوهشگران توانسته‌اند 150 نوع اولیگوساكارید مختلف را در شیر مادر شناسایی كنند. پژوهشگران بر این باورند شاید حدود 200 نوع اولیگوساكارید در شیر مادر وجود داشته باشد. این قندها از تركیب سه تا 20 منوساكارید (قند ساده) به وجود می‌آیند و البته تجزیه و بررسی آنها دشوار است. یكی از پژوهشگران این گروه تصمیم گرفت از فناوری جدید كروماتوگرافی برای بررسی بیشتر این مواد استفاده كند.

یكی دیگر از فناوری‌های مورد استفاده در این رابطه، یك سیكلوترون مغناطیسی فوق‌العاده قوی بود. این وسیله استوانه‌ای شكل، سبب چرخش مواد در یك مسیر دایره‌ای می‌شود و امكان تجزیه مواد از طریق لیزر و اندازه‌گیری جرم ذرات جدا شده برای دانشمندان فراهم آید.

با این كه این فرآیند‌ها بسیار وقتگیر و طاقت‌فرسا بود، اما سرانجام این گروه پژوهشی توانست چندین قند جدید در شیر مادر شناسایی كند كه ممكن است نقشی مهم در سلامت انسان داشته باشند.

یكی دیگر از فعالیت‌های این گروه، بررسی نحوه كاركرد این قندهاست. به عنوان مثال در لوله‌های آزمایش پوشیده از اولیگوساكارید و خالی از اكسیژن، باكتری‌های خاصی را رشد دادند. هدف از این كار شبیه سازی محیط روده انسان بود. همچنین باكتری‌های موجود در مدفوع نوزادان مورد بررسی قرار گرفت.

نتیجه این شد كه نوعی خاص از باكتری به نام بیفیدوباكتری كه در مدفوع نوزاد شیرخوار فراوان است، از نوعی اولیگوساكارید تغذیه می‌كند. با این‌كه انسان نمی‌تواند این نوع اولیگوساكارید را هضم كند، اما بیفیدوباكتری‌ها از این ماده تغذیه می‌كنند.

در واقع این ماده توسط این نوع باكتری مصرف می‌شود، لذا میكروب‌های مضری كه در بدن نوزاد وجود دارد، نمی‌تواند چیزی برای تغذیه بیابد.

همین مطالعه سبب شد در بیمارستان نوزادان دانشگاه كالیفرنیا، شیر مادر غنی‌شده با اولیگوساكاریدها به نوزادانی كه رشد مطلوبی ندارند، داده ‌شود تا با بیفیدوباكتری‌ها رشد مطلوبی داشته باشند.

هدف این است كه مقادیر كافی باكتری و قند مصرفی آن را برای روده فراهم كنند تا كمبودهای روده در این زمینه جبران شود.

بیفیدوباكتری در یك فرآیند آزمایشگاهی تولید می‌شود و به شكل محلولی قابل حل درمی‌آید. پژوهشگران بر این باورند كه این كار می‌تواند نقش مهمی در حفظ جان نه فقط نوزادان زودرس، بلكه نوزدان معمولی و كودكان كم‌سن و سال در كشورهای در حال توسعه داشته باشد. كشورهای در حال توسعه از نظر عفونت‌های روده كه منجر به اسهال می‌شود، وضعیت چندان مطلوبی ندارند.

گام بعدی در این راه عبارت است از تولید انبوه انواع قندهای مهمی كه در شیر وجود دارد. یكی از راه‌های پیشنهادی، استفاده از شیر گاو است، زیرا در شیر گاو انواع مختلف قندهای گروه اولیگوساكارید وجود دارد كه البته میزان این قندها پایین است.

یكی دیگر از قندهای گروه اولیگوساكارید كه نویدهایی برای آینده به همراه دارد، دیسیالیلاكتو ـ ان ـ تترواس نام دارد.

این قند سبب كاهش مرگ و میر ناشی از انتروكولیت نكروزان در موش‌ها از 25 درصد به پنج درصد شد. پژوهشگران حدس می‌زنند این ماده با تقویت رشد باكتری‌های مفید یا كم كردن التهاب روده، این عملكرد مثبت را از خود نشان ‌دهد.

مطالعات همچنین نشان می‌دهد این تركیب می‌تواند به نوعی انگل‌های بیماری‌زا و مرگ‌آور اسهال خونی آمیبی متصل شود. در واقع ساختار این مواد همانند مولكول‌های سطح سلول‌های اپیتلیال روده است.

وقتی انگل‌های بیماری‌زا قصد چسبیدن به سطح روده را دارند، این مواد را با سطح روده اشتباه می‌گیرند و به این صورت به دام می‌افتند و این مساله به دفع این انگل‌ها می‌انجامد.

این یافته می‌تواند به نجات جان كودكان و بزرگسالان زیادی كمك كند، زیرا اسهال خونی آمیبی سومین عامل مرگ و میر ناشی از انگل در دنیاست البته تولید این نوع خاص اولیگوساكارید دشوار است، اما ماده مشابهی كه در شیر گاو وجود دارد تا حدی می‌تواند اثرات مشابهی داشته باشد.

شیر مادر همچنین سبب جلوگیری از فعالیت استرپتوكوك پنومونیه می‌شود. این باكتری سبب ایجاد عفونت‌های تنفسی و گوش می‌شود.

شاید همین امر دلیلی باشد بر این كه نوزادانی كه از شیر مادر تغذیه می‌كنند، كمتر از آنهایی كه شیر مادر نمی‌خورند به چنین عفونت‌هایی دچار می‌شوند.

پژوهشگران همچنین نوعی دیگر از اولیگوساكارید را یافته‌اند كه به برخی حیوانات در دفع كامپیلوباكتری وبا و نیز عامل ایجاد نوعی خاص از اسهال كمك می‌كند. شاید در آینده شاهد عرضه محصولی در داروخانه‌ها باشیم كه محتویات مفید شیر مادر را در خود داشته باشد.

بتازگی یك شركت داروسازی به تولید نوعی مكمل غذایی از مواد مفید موجود در شیر مادر پرداخته است. محصول این شركت شاید تا حدی از مرگ ناشی از اسهال یك میلیون كودك در كشورهای در حال توسعه جلوگیری كند.

در این میان، نوزادانی كه از شیر مادر محروم هستند و در عین حال در معرض عوامل بیماری‌زای زیادی در محیط قرار دارند، می‌توانند بهترین بهره را از این مكمل ببرند.

پژوهشگران با بررسی چربی موجود در شیر مادر مشاهده كردند این چربی می‌تواند از آلوده شدن سلول‌های بدن توسط ویروس اچ.آی.وی جلوگیری كند.

همچنین یك تركیب دیگر به دست آمده از شیر مادر می‌تواند جلوی ناتوانی سلول‌های ایمنی حاصله از ویروس اچ.آی.وی را بگیرد.

شركت‌های تولید شیر خشك نیز در این حركت همراه شده‌اند و برخی مواد مفید موجود در شیر مادر نظیر بعضی انواع اولیگوساكارید را به تولیدات خود افزوده‌اند. این شركت‌ها همچنین به سرمایه‌گذاری روی این طرح‌های پژوهشی روی آورده‌اند.

طرح بعدی كه پروفسور جرمن و همكارانش در دست بررسی دارند، عبارت است از استخراج لیپید‌های موجود در شیر مادر و بررسی تاثیر آن بر پوست نوزادان زودرس.

با این‌كه مطالعات جدی روی تاثیرات مثبت شیر مادر سابقه چندانی ندارد، اما به نظر می‌رسد اشتیاق به پژوهش و مطالعه در مورد آن به طور روزافزون در حال افزایش است.

دانشمندان امیدوارند با بررسی تك‌تك مواد موجود در شیر مادر، روش‌های مناسبی برای پیشگیری یا درمان بسیاری از بیماری‌های كودكان و نیز افراد بزرگسال بیابند.

منبع: جام جم آنلاین

ارسال شده در: اهمیت مصرف شیر، مسائل بهداشتی نوزادان و کودکان،

How long does Achilles tendonitis last for?
جمعه 3 شهریور 1396 11:14 ق.ظ
Hi there! This is my first visit to your blog!
We are a group of volunteers and starting a new project
in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have
done a marvellous job!
kaneshaariaza.hatenablog.com
شنبه 14 مرداد 1396 08:09 ق.ظ
Hello! I could have sworn I've been to this website before but after checking through some of
the post I realized it's new to me. Anyways, I'm definitely happy I found it and I'll be book-marking
and checking back often!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


مسائل بهداشتی نوزادان و کودکان

کمک های اولیه


  • حمایت می کنیم

عضویت در خبرنامه




توصیه های تغذیه ای

مبتلایان آسم و آلرژی

Image 31- برخی از واكنشهای مربوط به بیماری آسم به افزودنیهای غذایی مثل سولفیتها(1)، تارترازین (نوعی رنگ زرد افزودنی) بنزوات سدیم و سالیسیلاتهای طبیعی (2) (تركیبات شبیه آسپرین كه در بسیاری از غذاها یافت می‌شود) مربوط است. یك پزشك یا متخصص آلرژی می‌تواند به شما كمك كند كه به كدامیك از مواد بالا حساسیت دارید.

Read more ...

زنان و دختران

Image 3دختران و زنان به علت نیاز بیشتر به آهن ، در صورتی که نیازشان تامین نشود به سرعت در معرض خطر کم خونی فقر آهن قرار می گیرند...

Read more ...

جوان ماندن

Image 3در تبلیغات رسانه ای شما نیز شاهد آن هستید که افرادی ادعای ارائه رژیم ضد پیری را می نمایند. واقعیت آنست که افزایش سن و پیر شدن یک پدیده طبیعی غیر قابل اجتناب است که از نشانه های آن عبارتند از: افزایش چین و چروک های صورت، کاهش هوشیاری ذهنی و منطقی، ضعیف شدن عملکرد ارگان های حسی، ابتلا به بیماری هایی نظیر:

Read more ...

دوران بارداری

Image 1رییس انجمن غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با توصیه به مصرف منظم مكمل آهن از شروع هفته شانزدهم بارداری به منظور جلوگیری از كم خونی فقرآهن در زنان باردار گفت: مصرف آب لیمو و آب نارنج تازه همراه غذا، میزان جذب آهن را افزایش می‌دهد.

Read more ...

فصل امتحانات

Image 1بسیاری از دانش‌جویان و دانش آموزان، روزهای پیش از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می‌پردازند و تصور می‌کنند که غذا و استراحت، مانع مطالعه می‌شود، در صورتی که با تغذیه? صحیح می‌توان بازده فکری را افزایش داد. به‌کارگیری نکات و توصیه‌های زیر، توان دانش‌جو را برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحانات، افزایش می‌دهد:

Read more ...

مجموعه های بهداشت

پیوند های مرتبط


نظرسنجی

کدام حوزه ی اطلاع رسانی در زمینه ی سلامت موفق تر عمل کرده است؟





آمار و ارقام

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
تعداد کل مطالب :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :
اضافه کردن به علاقه مندی ها
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...